Categorieën

nl

VOLGENDE VERKOOP

De volgende afhaling van ons rundsvlees heeft plaats op vrijdag 19 Juli tussen 16u00 en 19u00 en zaterdag 20 Juli tussen 10u00 en 12u00.

Reserveer nu al uw vleespakket!

Contact: 0479/23.35.65

Nieuwsbrief

Biodiversiteit

De natuur speelt een grote rol in de bedrijfsvoering van Koedalhof. In de eerste plaats door het respect voor die natuur en voor het natuurlijk kweken van vlees en groenten. Maar we gaan verder. Toen de keuze moest gemaakt worden voor een runderras, kozen we niet voor het economisch interessante Belgische dikbilras, maar richtte hij zijn blik op het Vlaamse rode rund. Dat is een runderras dat niét, zoals de dikbil, speciaal gekweekt werd voor een grotere vleesopbrengst, noch voor meer melkopbrengst zoals de Belgische roodbonte. Het Westvlaamse rode rund werd met rust gelaten en kon op een natuurlijke wijze evolueren. Met een heel eigen, natuurlijke en lekkere smaak tot gevolg die zeer gegeerd is in sterrenrestaurants.

Naast het Westvlaamse rode rund is er nog een bedreigde diersoort die een stek gevonden heeft op Koedalhof : bijen. Bijenliefhebbers wereldwijd luiden immers steeds vaker en luider de alarmklok: de bijenpopulatie staat onder druk. Ze lijkt stilaan zelfs met uitsterven bedreigd. En dat is slecht nieuws, want bijen zijn onze belangrijkste bondgenoot in de natuur. Jaarlijks daalt de bijenpopulatie in het Westen met 30 procent. In België daalde de populatie in 2010 zelfs met 40 tot 50 procent. Verontrustende cijfers, want zonder bijen, geen bloemen in de tuin en geen appels aan de bomen. De bij speelt als bestuiver immers een cruciale rol in de voortplanting van planten, en daarmee ook in de productie van voedsel. Maar liefst 90 voedselgewassen, goed voor een derde van de wereldwijde voedselproductie, worden bestoven door insecten zoals bijen en hommels. Op Koedalhof staan er momenteel twee eigen bijenkorven.

Biodiversité